dissabte, 12 de març del 2016
divendres, 11 de març del 2016
Programes d'edició de dibuix
-GIMP: És un programa per processar gràfics i fotografies digitals. Va ser dissenyat com a un programa gratuït alternatiu al Photoshop. una característica seva es que pot processar mitjançant macro,
-PHOTOSHOP: va ser creat per Adobe Systems. És el programa més utilitzat del món pel que fa l'edició d'imatge i al gràfics. Inicialment va ser creat per ser utilitzat per Apple al 1987, però actualment també es pot utilitzar per Windows.
-INKSCAPE: Principalment s'utilitza per a processar Gràfics Vectorials i va ser creat al 2003,
-AVIARY: És un programa d'edició d'imatge creat per Android. És molt fàcil d'utilitzar i normalment està com a aplicació al mòbil. Té la filtres, sistema de collages...
Formats d'arxiu Gràfic
18:31
No comments
Els formats d'arxiu gràfics són els arxius que serveixen per guardar imatges. Hi ha diferents tipus:
-BMP (Bit Map): És l'estàndard del sistema operatiu de Microsoft. La característica més important és que cada pixel de la imatge d'aquest format te associada un nombre concret de bits per tal de poder representar un color, que després veurem a la imatge.
-GIF (Grafic Interchange Format): Aquest format és un sistema de de compressió d'imatge que serveix per obtenir un format d'arxiu gràfic sense perdre cap tipus de qualitat a la imatge. El model inicial d'aquest format es va crear al 1989 i podia emmagatzemar fins a 256 colors diferents (8 Bits).
-TIFF (Tagge-Image File Forme): Aquest format es capaç d'emmagatzemar la imatge, i a més, també emmagatzema etiquetes, que equivalen a la informació i característiques de la imatge.
-JPEG (Join Photogrphic Expert Group): Aquest format permet guardar imatges fins a 24 bits i amb escala de grisos.
-PNG (Portable Netwoork Graphics): Aquest format va ser desenvolupat per millorar el que no funcionava amb el format GIF, ja que aquest format comprimit pot emmagatzemar imatges amb més contrast i altres dades importants.
-PSD: És el format d'Adobe de Photoshop.
-RAW: És el format inicial que surt de les càmeres de gamma alta.
divendres, 26 de febrer del 2016
dijous, 18 de febrer del 2016
EL SO
Característiques del so
Amplitud: indica el valor de l'amplada de l'oscil·lació en relació al seu valor mig, és a dir ens indica si els so és més fort o més fluix.
Intensitat: és la energia sonora que és capaç de travessar una superfície en un segon. Té relació amb l'amplitud, quan més gran és l'amplitud d'ona més quantitat d'energia sonora es transmet.
Timbre: el timbre és la qualitat que té cada so que permet diferencia-lo dels demés. No sona igual un cotxe, que un piano o una trompeta.
To: és la sensació auditiva que ens permet diferenciar si un so és més agut o més greu. Amb el to podrem diferenciar el so d'un violí (més agut) del de un contrabaix (més greu). El to està relacionat al el Hz, de foma que un so agut serà de més Hz i un so greu de menys Hz.
To Agut ---- de 20 a 300 Hz
To Mitjà---- de 300 a 2.000 Hz
To Greu---- de 2.000 a 20.000 Hz
To Agut ---- de 20 a 300 Hz
To Mitjà---- de 300 a 2.000 Hz
To Greu---- de 2.000 a 20.000 Hz
Freqüència: nombre d'oscil·lacions que fa un so en un temps concret.
Per més informació entreu aquí.
dilluns, 15 de febrer del 2016
Internet de les Coses
Què és? I com funciona?
Internet de les coses es refereix a un conjunt d'objectes de la nostra vida quotidiana que estan connectats a un dispositiu informàtic. D'aquesta forma les persones podem controlar els objectes que ens envolten amb la fi de facilitar-nos la vida.
Podríem dividir la història d'Internet en tres etapes: La primera seria a la dècada dels 90, quan es va crear Internet per utilitzar-lo en l'àmbit militar; la segona etapa seria al 1994 aproximadament, quan Internet va esdevenir una xarxa pública i els usuaris hi podien navegar; i la tercera etapa la podríem situar aprop de l'any 2000, quan va aparèixer la xarxa 2.0 en que els usuaris podien interactuar amb Internet (pujar vídeos, penjar fotos, descarregar música...).
Així doncs quan d'Internet de les coses estigui més present podríem classificar aquest període com a la quarta etapa de la història d'Internet.
El concepte és senzill però dur-ho a terme és molt més complicat. L'objectiu és que objectes quotidians com ara llapis, roba, gots, plats... estiguin interconnectats formant una xarxa d'objectes amb internet. Actualment, ja hi ha objectes quotidians connectats a la xarxa, si més no, encara són pocs. Hi ha uns 1.400 milions d'objectes connectats a l'actualitat i s'espera que al 2020 siguin ja més de 40.000 milions els objectes que estiguin connectats a la xarxa.
En el futur, un llit ens podrà dir quantes hores necessita dormir una persona, un llapis en podrà ensenyar a millorar la cal·ligrafia i moltes coses més. Per això, diem que Internet de les coses serà Internet dels serveis.
El següent nivell ja seria capacitar aquests objectes amb intel·ligència pròpia, però perquè això passi la tecnologia encara ha d'avançar.
divendres, 12 de febrer del 2016
CALCULADORA SUMA
11:06
No comments
En aquesta entrada faré un tutorial per ensenyar-vos a crear una app per sumar dos nombres. És senzilla però pot ser útil. Per començar, entrem App Inventor.
A la Screen 1 heu de tenir:
Per canviar el nom seleccionem el que colem i cliquem a Rename.
- Textbox, amb el nom de PrimeroTextbox1.
- Textbox, amb el nom de SegundoTextbox2.
- Label, amb el nom de ResultadoLavel.
- Button, amb el nom de SumarButton.
I a Blocks heu de tenir:
Espero que us surti!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)